Internetul cenzurat de S.O.P.A si P.I.P.A??

Wikipedia, Google, Reddit, BoingBoing, WordPress, Tucows si DEX Online sunt printre cei care protesteaza azi impotriva adoptarii proiectului de lege SOPA (Stop Online Piracy Act) propus spre discutie in House of Reprezentatives a Statelor Unite pe 26 octombrie 2011 de catre Lamar S. Smith (House Judiciary Committee Chair Representative), sprijinit de alt 12 co-sponsori. Protestele se indreapta si impotriva proiectul de lege PIPA (Protect Intellectual Propriety Act) propus in Senatul Statelor Unite pe 12 mai 2011 de catre senatorul Patrick Leahy si sustinut de 11 copartizani.
Potrivit Gizmodo, daca Warner Bros decide sa actioneze impotriva unui site din Italia care distribuie o copie a filmului “The Dark Knight”, studioul poate cere eliminarea website-ului din rezultatele cautarii pe motorul Google, incheierea tranzactilor dintre PayPal si website-ul respectiv, retragerea ad-urilor afisate pe website sau eliminarea accesului de catre providerii de internet.
Proiectul de lege PIPA (Protect Intellectual Propriety Act) are un obiectiv asemanator proiectului de lege SOPA: crearea unor instrumente aditionale pentru prevenirea accesului la website-urile ale caror activitate presupune traficul de proprietate intelectuala si contrabanda de bunuri.